woensdag 18 maart 2009

Spicy ribs met sesam

Voor 4 personen

Ingrediënten
2 kg spareribs
6 rode pepers
stukje gember van 10 cm
6 tenen knoflook
2 stengels citroengras
5 eetl. vissaus
5 eetl. zoute sojasaus
3 dl olijfolie
1 eetl. sesamzaadjes

Voor de sausjes
3/4 dl rijstazijn
9 eetl. rietsuiker
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. zoete ketjap
3 eetl. zure room

Bereiding
1 Snijd de spareribs in kleine stukken (tussen de botjes door, 1 botje per stukje) en leg ze in een grote, diepe pan.
2 Snijd de rode pepers in stukjes. Laat de zaadjes in de pepers zitten als je van pittig eten houdt, verwijder ze anders. Snijd de geschilde gember, knoflook en citroengras in stukken en doe ze samen met de fijngesneden pepertjes in de keukenmachine.
3 Laat de machine draaien en voeg al draaiende de vissaus, sojasaus en olijfolie toe. Giet de marinade over de spareribs.
4 Doe een deksel op de pan en laat alles op een laag vuurtje onder af en toe omscheppen 1 1/2 uur gaar sudderen.
5 Schep de spareribs uit het vocht, leg ze op een grote bakplaat en bestrooi ze met sesamzaadjes.
6 Bak de spareribs 20 minuten in een op 200 oC voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.

Voor de sausjes
7 Schep het vet van de marinade zodat alleen de vaste bestanddelen in de pan achterblijven.
8 Pak drie bakjes en doe in elk bakje 1/4 dl rijstazijn, 2 el rietsuiker en 1 dl van het mengel uit de pan.
9 Voeg aan het eerste bakje 2 eetlepels tomatenpuree toe.Voeg aan het tweede bakje 2 eetlepels zoete ketjap toe en aan het derde bakje 3 eetlepels zure room.
10 Serveer deze sausjes bij de spicy ribs.

2 opmerkingen:

  1. Dit zijn de lekkerste spare ribs heel makkelijk te bereiden en je gasten genieten enorm

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ik ben zeer benieuwd ik ga het vandaag maken !!

    BeantwoordenVerwijderen