woensdag 18 maart 2009

Gekruide roodbaars met artisjokcrème

Ingrediënten
4 stukken roodbaarsfilet (600 g)
½ bosje majoraan
½ bosje bieslook
peper
zout
olijfolie
2 citroenen
2 tenen knoflook
½ bosje tijm
2 pakjes luchtige roomkaas (Mon Chou)
3 theel. suiker
2 blikken (400 g) artisjokharten
2 dl witte wijn

Bereiding
1 Leg vier stukken aluminiumfolie in een ovenschaal en leg daar de stukken roodbaarsfilet op.
2 Hak de majoraan en het bieslook fijn. Kruid de roodbaars met peper en zout en voeg de gehakte kruiden toe. Besprenkel met olijfolie en vouw de folie dicht.
3 Plaats de pakketjes in de oven en laat ze bij 160 °C ongeveer 20 minuten garen.
4 Snijd de citroenen in partjes. Knijp boven een pan het sap eruit en leg ook de partjes in de pan. Voeg de hele tenen knoflook en takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook.
5 Voeg de roomkaas toe en laat de saus weer zachtjes aan de kook komen. Breng op smaak met peper, zout en suiker.
6 Laat de artisjokharten uitlekken, voeg ze toe aan de roomsaus laat de saus 20 minuten sudderen.
7 Schep de artisjoksaus op een bord en leg de roodbaars uit de oven erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen