woensdag 18 maart 2009

Bruinebonensoep zoals het van ma niet mag

Ingrediënten
200 g zoutvlees
2 tomaten500 g bruine bonen uit blik/potje
2 eetl. tomatenpuree
1 liter runderbouillon
1 ui
2 tenen knoflook
1 eetl. koude boter
1 dl slagroom
5 takjes koriander

Bereiding
1 Snijd het zoutvlees in blokjes en kook ze 10 minuten in ruim water.
2 Ontvel de tomaten door ze 10 seconden in kokend water onder te dompelen en direct daarna in koud water te leggen.
3 Maal 400 gram bonen fijn in de blender. Voeg de bonen en de tompuree toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook.
4 Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak ui en knoflook met het zoutvlees. Laat het mengsel afkoelen.
5 Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd ze in reepjes. Meng ze samen met de resterende bonen door het ui-vleesmengsel.
6 Verdeel het mengsel over borden.
7 Breng de soep aan de kook. Voeg klontjes boter en room toe en schuim de soep krachtig op met een staafmixer.
8 Schep de soep in de borden en bestrooi met gehakte koriander. Serveer eventueel met een kom gekookte rijst.

3 opmerkingen:

  1. Hahaha, nee zo mag ik van mij ma ook niet maken. Maar wel origineel. Wanneer kunnen wij een Surinaams kookboek van u verwachten Ramon? Een aan deze tijd en fusion cultuur aangepast kookboek. Gat in de markt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De blender en de staafmixer doen het em...Qua smaak denk ik wel niet dat het (te) veel zal uitmaken. Room???

    BeantwoordenVerwijderen