Voor 20 stuks
Ingrediënten
Voor de loempia’s
1 pak rijstvellen (verkrijgbaar bij de toko)
1 krop paksoi
1 krop ijsbergsla
200 g taugé
1 bosje Thais basilicum
2 rode pepers
Voor de sojadip
2 duimpjes gember
1 stengel citroengras
2 tenen knoflook
1 eetl. sesamolie
1 dl sojasaus
½ dl rijstazijn
2 eetl. vissaus
Bereiding
1 Leg twee vellen keukenpapier op het aanrecht en bevochtig ze met wat water.
2 Maak twee rijstvellen nat onder de kraan en leg ze op het keukenpapier. Leg er twee vellen keukenpapier op en vervolgens weer twee rijstvellen. Maak zo om en om laagjes en bevochtig alles met extra water. Laat de rijstvellen ongeveer 10 minuten staan.
3 Snijd het groen van de paksoi in grove stukken.
4 Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng deze met de paksoi, taugé en de blaadjes van het Thais basilicum.
5 Snijd de rode pepers in ringetjes en voeg deze toe (je kunt ze eventueel ook weglaten).
6 Pak voorzichtig een rijstvel. Leg er wat van het slamengsel op en rol het vel voorzichtig op. Maak zo alle rolletjes.
Voor de sojadip
7 Snijd de gember en het citroengras fijn. Stamp ze vervolgens heel fijn in een vijzel.
8 Pers de knoflook erboven uit. Voeg terwijl je aan het stampen bent de sesamolie toe.
9 Giet het mengsel in een bakje en voeg de sojasaus, rijstazijn, vissaus en rietsuiker toe. Meng alles goed door elkaar.
10 Serveer deze dip met de Vietnamese loempia’s.
Ingrediënten
Voor de loempia’s
1 pak rijstvellen (verkrijgbaar bij de toko)
1 krop paksoi
1 krop ijsbergsla
200 g taugé
1 bosje Thais basilicum
2 rode pepers
Voor de sojadip
2 duimpjes gember
1 stengel citroengras
2 tenen knoflook
1 eetl. sesamolie
1 dl sojasaus
½ dl rijstazijn
2 eetl. vissaus
Bereiding
1 Leg twee vellen keukenpapier op het aanrecht en bevochtig ze met wat water.
2 Maak twee rijstvellen nat onder de kraan en leg ze op het keukenpapier. Leg er twee vellen keukenpapier op en vervolgens weer twee rijstvellen. Maak zo om en om laagjes en bevochtig alles met extra water. Laat de rijstvellen ongeveer 10 minuten staan.
3 Snijd het groen van de paksoi in grove stukken.
4 Snijd de ijsbergsla in reepjes en meng deze met de paksoi, taugé en de blaadjes van het Thais basilicum.
5 Snijd de rode pepers in ringetjes en voeg deze toe (je kunt ze eventueel ook weglaten).
6 Pak voorzichtig een rijstvel. Leg er wat van het slamengsel op en rol het vel voorzichtig op. Maak zo alle rolletjes.
Voor de sojadip
7 Snijd de gember en het citroengras fijn. Stamp ze vervolgens heel fijn in een vijzel.
8 Pers de knoflook erboven uit. Voeg terwijl je aan het stampen bent de sesamolie toe.
9 Giet het mengsel in een bakje en voeg de sojasaus, rijstazijn, vissaus en rietsuiker toe. Meng alles goed door elkaar.
10 Serveer deze dip met de Vietnamese loempia’s.
Hallo Ramon,
BeantwoordenVerwijderenwoensdag 18 maart 2009
Originele Vietnamese loempia’s met een sojadip
Voor 20 stuks, daarnaast had je met hetzelfde mengsel nog een recept met als toevoeging kerrie en gebakken in de pan, serveren in wonton. Ik zie dat recept nergens. Zou ik dat mogen ontvangen
Greetzzz _ bedankt, Marion
Zou graag het recept ontvangen van de spinazierisotto met omelet. Was deze week op de TV.
BeantwoordenVerwijderenAlvast bedankt>>
Groetjes Egitte.