Brong brong
Surinaamse rijstkoekjes
Ingrediënten
250 g rijst
zout
Bereiding
1 Kook de rijst gaar.
2 Spreid de rijst in een ovenschaal uit tot een dun laagje en laat hem 5 uur in de oven langzaam drogen bij 85 ˚C.
3 Laat de rijst een dag staan.
4 Verwarm de frituurpan tot 185 ˚C. Breek de rijst in stukken en frituur de koekjes in de hete olie. Je krijgt een soort ‘popcornachtig’ effect.
5 Bestrooi ze met zout en eet ze als tussendoortje.
Surinaamse rijstkoekjes
Ingrediënten
250 g rijst
zout
Bereiding
1 Kook de rijst gaar.
2 Spreid de rijst in een ovenschaal uit tot een dun laagje en laat hem 5 uur in de oven langzaam drogen bij 85 ˚C.
3 Laat de rijst een dag staan.
4 Verwarm de frituurpan tot 185 ˚C. Breek de rijst in stukken en frituur de koekjes in de hete olie. Je krijgt een soort ‘popcornachtig’ effect.
5 Bestrooi ze met zout en eet ze als tussendoortje.
Is het de bedoeling dat de rijst aan elkaar blijft plakken tijdens het drogen?
BeantwoordenVerwijderenJa het is de bedoeling dat het zo goed mogelijk blijft hechten tijdens het droogproces in de oven.
BeantwoordenVerwijderenWelke rijst is het beste hiervoor
BeantwoordenVerwijderen