woensdag 18 maart 2009

Citroenkip

Voor 4 personen

Ingrediënten
8 kipkarbonades zonder vel
peper
zout
4 eetl. olie om in te bakken
2 venkelknollen
6 stengels bleekselderij
6 tomaten
500 ml kippenbouillon
paar takjes verse salie
paar takjes verse rozemarijn

Voor de citroenmarmelade
2 citroenen
2 eetl. olie om te bakken
3 takjes verse tijm
¼ theel. cayennepeper
4 eetl. suiker
250 ml rode wijn


Bereiding
1 Kruid de kipkarbonades met peper en zout naar smaak. Verwarm de olie in een braadpan en braad de kip aan.
2 Snijd de venkel, bleekselderij en tomaat in stukken en bedek de kipkarbonades hiermee.
Blus het geheel af met de bouillon.
3 Voeg een paar takjes salie en rozemarijn toe. Laat de kip op een laag vuurtje ongeveer 45 minuten sudderen met de deksel op de pan.

Voor de citroenmarmelade:
4 Snijd de schil van 2 citroenen fijn. Doe ongeveer 2 eetlepels olie in een pan en bak de citroenschil.
5 Snijd ook het vruchtvlees van de citroenen in stukjes en voeg ze toe aan de gebakken citroenschil.
6 Voeg takjes tijm, cayennepeper en suiker toe. Laat de suiker karameliseren. Blus af met de rode wijn en laat de saus even inkoken.
7 Voeg de helft van de citroenmarmelade toe aan de kip en laat deze nog 10 minuten op een zacht vuurtje staan. Serveer de rest van de marmelade er apart bij.

2 opmerkingen:

  1. eindelijk gevonden! zag er erg lekker uit en ga ik dus zeker maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ook heb ik dit gelijk de zelfde dag van de uitzending gemaakt het is echt goddelijk allemaal zo makkelijk te maken vooral als je de uitzending hebt gezien de citroenmarmelade is heerlijk ik vond het zo lekker dat het me zelf op een cracker smaakte

    BeantwoordenVerwijderen