woensdag 18 maart 2009

Gestoofde lamsbout in massala

Ingredienten500 g lamsboutfilet2 Madame Jeannette-pepers2 theel. djinten2 theel. ketoembar2 teentjes knoflook3 eetl. massala2 dl olie4 tomaten3 dl bouillon1 stengel citroengras10 takjes koriander3 eetl. suikersnufje pepersnufje zoutBereiding
1 Snijd het lamsvlees in stukken van ongeveer 3 centimeter. Snijd de Madame Jeannette-pepers fijn.2 Doe het vlees in een koekenpan. Meng djinten, ketoembar, knoflook, massala, de Madame Jeannette-pepers en olie door elkaar en voeg dit mengsel toe aan het vlees. (Je kunt de lamsbout ook een dag van tevoren marineren in dit mengsel.) Zet nu pas de pan op het vuur. 3 Verwarm het vlees langzaam tot het begint te bakken. Bak het vervolgens circa 30 minuten op hoog vuur. 4 Snijd de tomaat in stukjes en voeg ze toe aan het vlees. Blus het geheel af met bouillon.
5 Kneus het citroengras en voeg het toe aan het vlees. Laat alles in circa 1 ½ uur gaar stoven. 6 Breng het vlees op smaak met verse koriander, suiker, peper en zout.

Serveertip
7 Leg een rotipannenkoek (zie volgend recept) op een bord. Leg het vlees op de roti en bedek het met nog een rotipannenkoek. Leg er zoetzure komkommer op
8 Garneer met gehakte koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten